Luontokohteissa vierailun 6 tärkeintä vinkkiä

Luonnon kanssa tekemisissä oleminen on melkeinpä aina mahtavaa. Oli sitten kyseessä kävelylenkki koiran kanssa metsän keskellä, valokuvausretki Lapin tuntureilla tai vaikka vuokramökillä oleskelu ja Unibet casinolla pelaaminen, luonnon läsnäolo on ihanaa ja rauhoittavaa. Meille nykyihmisille on kuitenkin hyvä muistuttaa siitä, mitä on hyvä muistaa silloin, kun ollaan poissa kaupunkiympäristöstä. Lue kuusi parasta vinkkiä tästä artikkelista.

Vinkit luontokohteissa vierailuun

1. Kerää omat roskasi

Oli sitten kyseessä ulkoilukohde luonnossa tai mielenkiintoinen luontokeskus sisätiloissa, on äärimmäisen tärkeää, että huolehdit omat roskasi pois luonnosta. Ihmisten jättämät roskat ovat yksi isoimpia ongelmia, sillä eläimet saattavat syödä niitä ja kuolla turhaan sen vuoksi. Roskat eivät ole myöskään mikään ilo silmälle, ja suurin osa roskista ei edes maadu, joten ne ovat ongelma luonnolle monta sataa vuottakin eteenpäin. Kerää siis omat roskasi ja lajittele ne asianmukaisesti.

2. Ota kamera mukaan

Luonnossa ja luontokohteissa vierailija näkee paljon uutta ja mahtavaa. Olet reissussa sitten yksin tai porukalla, nappaa kamera mukaan tai varmista ainakin se, että kännykässä riittää virtaa kuvien ottamista varten.

3. Kysy apua oppailta

Monissa luontokohteissa on oppaita, joiden apu on ilmaiseksi käytettävissä. Kysy heiltä parhaat vinkit ja neuvot siihen, missä kannattaa käydä vierailun aikana.

4. Pukeudu sään mukaan

Mieluummin liian lämmin, kuin liian kylmä. Ota reilusti vaatteita mukaan retkelle, sillä kylmä tuuli tai sade saattaa kesäaikanakin yllättää retkeilijän nopeastikin.

5. Ota eväät mukaan retkelle

Tämä kohta on tietenkin se reissun kohokohta – eväät! Kaikenlaisiin luontokohteisiin reissailu tarkoittaa usein sitä, että aikaa kuluu kohteessa useita tunteja. Tämän takia kannattaa varautua hyvillä ja terveellisillä sekä säilyvillä eväillä, jotta nälkä ei yllätä ketään. Erityisesti lapset kaipaavat tankkausta usein. Jos eväät unohtuivat, monissa kohteissa on kioski tai kahvila, josta ostaa purtavaa ja juotavaa.

6. Tutustu lajistoon etukäteen

Ennen kohteeseen menoa tutustu siihen hieman etukäteen: millaista lajistoa kohteessa voi nähdä? Millaiseen ekoympäristöön luontokeskus keskittyy? Näin pystyt ottamaan kaiken irti reissusta, kun olet etukäteen tutustunut keskuksen teemaan tai retkeilykohteen miljööseen.